Direct inschrijven

Via het online formulier is het mogelijk om je direct aan te melden als leerling-schilder.

Het werkt heel eenvoudig. Het webformulier is voorzien van stappen. In het formulier worden er om bepaalde gegevens over jezelf gevraagd. Na het invullen van het webformulier ontvang je een kopie in je mailbox. Aan het einde van de kopie-inschrijving staat nog belangrijke informatie. Vergeet niet je kopie identiteitsbewijs, eventueel diploma's en meer!

Lees meer

Werk, leer én verdien geld

Jij wilt een mooi vak leren met perspectief? Kies dan voor de praktijkopleidingen van dé Schildersvakschool Zwolle. Je krijgt bij ons een vakkundige en erkende mbo opleiding. De praktijk leer je al werkend bij een bedrijf, je volgt de theorie bij het ROC Deltion en dé Schildersvakschool Zwolle verzorgt bijscholing, winterscholing etc. in een uitstekend ingerichte werkplaats. Je ontvangt loon volgens de geldende Schilders CAO. Ook voor alle andere arbeidsvoorwaarden is de Schilders CAO van toepassing. 

Leerniveaus

Binnen dé Schildersvakschool Zwolle zijn er twee opleidingsniveaus. 
 
  • Niveau 2: Medewerker schilder
  • Niveau 3: Gezel schilder

 

Een korte uitleg over onze opleiding tot schilder worden.

Werken als schilder betekent zeer afwisselend werken. Je werkt steeds op een andere plek, krijgt te maken met nieuwbouw en onderhoudschilderwerk en ook behangen en glaszetten hoort bij de opleiding. Vier dagen per week werk je bij een erkend leerbedrijf en één dag per week ga je naar school.

Begin, duur en niveau van de opleiding?

Als je je nu aanmeldt, dan kun je morgen al beginnen met werken en leren. De opleiding duurt gemiddeld 2 jaar. Het niveau van de opleiding is MBO niveau 2. Wil je na het behalen van de opleiding niveau 2 verder leren dan kun je verder met niveau 3 (Gezel Schilder). Als vooropleiding vragen wij een diploma VMBO of het diploma Assistent Schilder (niveau 1). Heb je een andere vooropleiding maar ben je gemotiveerd om het vak te leren, neem dan gerust contact met ons op.

Wat zijn de kosten?

Theoretische deel van je opleiding:

  • je betaalt gewoon schoolgeld voor je theoretische opleidjng
  • het schoolgeld wordt bepaald door het Regionaal Opleidings Centrum Deltion (ROC Deltion)

Praktische deel van je opleiding:

  • kleding, schoenen en gereedschap. Deze kunnen tegen scherpe prijzen via Dé Schildersvakschool Zwolle worden aangeschaft.
  • er zit een component gereedschaps- en kleding vergoeding in je loon welke je hiervoor kunt gebruiken. 
De schildersvak school - zaalhuur

Meld je aan

Loop een dagje mee. Zonder verplichtingen. Het schildersvak is hartstikke leuk!

Je kunt bij dé Schildersvakschool Zwolle één of meerdere dagen meelopen (zonder verdere verplichtingen). Zo kun je zelf ondervinden of schilderen bij je past.

Aanmelden meeloopdag